Pachamama Kakao | til ære for Kvinder, moder jord og Peru

Pachamama Kakao | til ære for Kvinder, moder jord og Peru

Pachamama Kakao er skabt med optanke, øje for detalje og et stort ønske om at udvise respekt for den jord, hvorfra kakaoen vokser. 

I det ligger også et ønske om at forbinde dig, der drikker Pachamama Kakao med selve jorden vi lever på - og inspirere til, at lade hendes egenskaber, moder jords altså, inspirerer dig til at se, hvor magisk og powerfuld du er 

Men hvem er egentlig Pachamama og hvorfor staves Kakao med -k og ikke med -c som det ellers bruges omkring ceremoniel cacao. 
Det får du svar på herunder

Pachamama: moder jord og gudinde

Pachamama betyder Moder Jord på Quechua, et af de oprindelige sprog i Peru.

Pachamama er også gudinden for fertilitet og kærlighed i den oprindelige inka religion, hvor hun blev anset som kone til solenguden, Inti.

Hun bliver forsat i dag dyrket som en vigtig gudinde for det oprindelige Andes folk, Quechua og Aymara.

og hvorfor kakao med -k og ikke med -c?

Sophia, der har skabt Pachamama Kakao, er født og opvokset i Danmark, hvor kakao bliver stavet med -k og ikke -c som på andre sprog.

Som symbol på foreningen mellem de to lande, Danmark og Peru, der spiller en vigtig rolle for Sophia og som er repræsenteret i produktet, har Sophia valgt at stave kakao, som man gør i Danmark og bruge det oprindelige peruvianske navn for Moder jord, som en ærer for Peru, vores jord og kvinder.

Derfor, Pachamama Kakao

Blog: Hvad er ceremoniel kakao? 

Tilbage til blog