Efterårsjævndøgn | Guide til en god overgang

Efterårsjævndøgn | Guide til en god overgang

Disse ord er skrevet med ønsket om, at inspirere dig til en nydelsesfuld og vidunderlig overgang fra sommer og ind i efterår og vinter, der peaker med efterårsjævndøgn d. 23 september. 
Overgangen fra lys til mørkere tider, er en overgang, som de fleste af os, kan finde svær og demotiverende, men går vi i kontakt med dens visdom og potentiale, er der stor inspiration og empowerment at hente. 

Vi står her snart igen, i mellemrummet og total ligevægt mellem lys og mørke, maskulint og feminint, den indre og ydre verden. 

Porten til vinteren åbner sig, i det vi den d. 23 september markerer efterårsjævndøgn, hvor dag og nat, for en kort stund er lige lange. 

Ikke længe varer den totale ligevægt, for vi er i en overgang og fra nu af begynder året at aftage, og mørket vinder ind på lyset.

Naturens cyklus bevæger sig mod fuldførelse, Solens kraft aftager, nætterne længere, og dagene kortere og køligere.

Træernes saft vender tilbage til deres rødder dybt i jorden og ændrer sommerens grønne fryd til efterårets vilde ild, vi ser i de flammende røde og gule blade.

Vi vender tilbage til mørket, hvorfra vi kom.

Porten til vinteren er åben.


Kan du stå i mellemrummet?

For et halvt år siden markerede vi forårsjævndøgn, der kom med budskab om nyt liv, lys og vigør. Nu drejer årshjulet og vi byder mørket, hvilen og reflektion velkommen.

Men før vi gør det, skal vi feste (igen)!

Efterårsjævndøgn er den anden høstfest, der markerer sig ved muligheden for at sige tak for alt den rigdom vi har høstet igennem sommeren. Vi takker den aftagende sol for de gaver, der er skænket os. Vi ser tilbage på alt, vi har set vokse og gro og som vi har kunne nyde godt af.

Spørgsmål: Hvordan har din sommer været? Hvad ser du tilbage på? Hvad høster du? Hvad siger du tak for? Hvad integrerer du af liv i dit hjerte? 

Selvom alt lyder godt, kan denne tid på året kan være forbundet med sørgmodighed. Måske er vi ikke helt klar til at byde mørket velkommen. En sorg over at lyset bliver mindre og dagene kortere kan næsten overtage glæden ved alt den overflod vi har vidnet.

Her kommer efterårsjævndøgn i sin helt perfekte timing. Vi får mulighed for at stoppe op og møde os selv i kontakt, i balancen mellem lyset og mørket og integrere alt det vi har foldet ud over sommeren.

  • Hvordan befinder du dig i det mellemrum?
  • Søger du altid at skulle et sted hen og gøre mere eller kan du være lige her, nu - uden at skulle noget, men blot være?


En gave til livet i dit indre feminine 

Efterårsjævndøgn er en tid til at afslutte projekter, at rydde ud og slippe det, der ikke længere er ønsket eller nødvendigt.

At have opmærksomhed på denne portal ind til vinteren kan være meget dyrebar for livet i dit indre feminine.

Mørket og vinteren repræsenterer netop det feminine. Det er i mørket at nye frø plantes og sætter rødder. Frø der også repræsenterer nye ideer og håb, som vil ligge i dvale over vinteren, men næres i mørket, indtil foråret vender tilbage.


Stop op. Fejr. Lad dit indre kalibreres. 

Når vi giver os selv tilladelse til at stoppe op og fejre det, der er, det der har været og det, der vil komme læner vi os ind i visdommen fra moder jord og lader vores indre kalibrere og husker, at intet lyd eksisterer uden mørke og omvendt. 

Når vi er med alt der er, i overgangen fra lys til mere mørke, og fra mørke til mere lys, vil vi i løbet af et helt år opleve et flow, en nydelse og en vitalitet, der udspringer af kontakt. Vi sætter os selv fri at forventninger om, at skulle  gøre og sprudle der ud af hele tiden og tillader, at både lyset og mørket har sin plads og tid, lige som gøren og væren har det. 

I den kommende tid, har vi med andre ord mulighed for at læne os ind i og lade vores indre kalibrere af styrken og potentialet, der ligger i moder jords overgang fra sommer til efterår og vinter og reflektere over, hvor vi kan hjælpe os selv til endnu mere nydelse, vitalitet og kontakt. 

Efterårsjævndøgn viser os kontakten og visdommen vi finder i vækst og hvile, i væren.

Forårsjævndøgn viser os kontakten og visdommen vi finder i vækst og livlighed, i gøren. 

Det ene udelukker ikke det andet. Det ene kan ikke eksisterer uden det andet. 
Spørgsmålet er, om du validerer den ene mere end den anden? 

  • Hvilken værdi ligger du i væren? 
  • Hvilken værdi ligger du i gøren? 
  • Hvilken ny historien kan du skrive, der giver lige så meget plads til væren som gøren? Hvad har brug for at blive set? Hvad har brug for at blive sluppet? Hvad har brug for at blive tilgivet? 

 

 Glædelige efterår, efterårsjævndøgn og rejse ind i den feminine tid på året. 

Tilbage til blog