FAQ

Spørgsmål angående Pachamama Kakao, brug, forsendelse, engros-salg og mere 

PACHAMAMA KAKAO: UDTALELSE OG OPRINDELSE

Hvordan udtales Pachamama

Pachamama udtales [ Pa - tja - ma - ma ] 

Hvad betyder Pachamama? Hvem er hun?

Pachamama betyder Moder jord på Quechua. I store dele af Andesområdet dyrkes Pachamama som en Moder Jord-gudinde, der bl.a. hos inkaerne blev set som skabergudens mage. Hun dyrkes stadig af quechua- og aymará-talende folkeslag i Andesbjergene, der anser hende for menneskets og dyrenes moder og skaberen af planteføde. Hun er også gudinde for frugtbarhed og kærlighed. Mange steder falder skikkelsen sammen med Jomfru Maria. 

 

PACHAMAMA KAKAO: PRODUKT OG "HOW TO"-SPØRGSMÅL

Hvad gør Pachamama Kakao til ceremoniel cacao? 

Når vi vurdere om en kakao er ceremoniel er det vigtigt at vide, at der endnu ikke findes en officiel instans eller organisation, der klassificere kakao ceremoniel. 

Uofficielt er der dog enighed om, at visse krav skal være opfyldt for at kakao kan kaldes ceremoniel kakao.

Kravende til ceremoniel cacao 

  • Kakaoen skal være dyrket økologisk og af typen Criollo

  • Alt håndtering af kakaoen skal foregå manuel. Det vil sige ingen industrimaskiner anvendes. 

  • Kakaobønnerne skal komme fra små landbrug. Kakao fra stor-industri kan ikke kaldes ceremoniel kakao. 

  • Bæredygtig dyrkning. Jorden bruges og dyrkes på en måde, hvor jorden næres og ikke udtæres og folkene, der dyrker jorden, respekteres

  • Kakaobønnerne tørres i solen. Dette modsat i mange chokoladevirksomheder, hvor bønnerne overristet på maskiner, hvorefter den brændte smag kompenseres og skjules ved at tilføje sukker og andre kunstige smagsstoffer. 
    Herefter males de til kakaomasse, hvor der hverken tilføjes eller fjernes noget fra kakaoen. 

Betegnelsen ceremoniel kakao bygger således alene på en uofficiel fælles forståelse, i kakaoindustrien om, hvad der adskiller denne type kakao fra andre typer kakao og chokolade - og har ikke noget med selve den energetiske del af kakaoen at gøre. 

Når det er sagt, er Ceremoniel kakao et meget rent produkt, der ofte vil have en høj energi, fordi det er blevet håndteret på den måde det er - og som derfor egner sig fortræffeligt til for eksempel en kakao ceremoni eller til at åbne hjertet, som kakaoen blandt andet er kendt for at kunne.

Ceremoniel kakao, modsat mange andre plantemediciner, er ikke psykadelisk. Tværtimod skaber den et rum for dig, hvor du kan gå på opdagelse i dig selv, hvor i mod for eksempel ayahuasca, San Pedro og svampe nærmere overtager dig og tager dig med på rejse. 

 

Er der en Shaman, der står og velsigner alt ceremoniel kakao i Amazonas i Peru? Inden det bliver fragtet til Danmark?  

Nej, det er der ikke. 

For det første arbejder shamaner fra Amazonas i Peru ikke med ceremoniel cacao. De arbejder med ayahuasca og/eller San Pedro som plantemediciner i deres ceremonier. 

For det andet, så bliver kakaoen ikke ceremoniel, fordi den er velsignet. Den er ceremoniel, fordi den groet, høstet, fermenteret og tørret som den er. Kakao i denne form indeholder alt næring og derved kan vi efterfølgende bruge de egenskaber der naturligt er i kakaoen, til ceremoni og dagligt velvære. 

Kakaoceremonier som vi ser dem i dag, er generelt et nyere og vestligt fænomen. 


Hvad er forskellen på ceremoniel kakao og raw kakao? 
 

For at en kakao skal kaldes  skal hele processen fra kakaofrugt til færdig kakao foregå under 42. Rå kakao er derfor enormt krævende set i forhold til tid og fysiske hænder og øjnene.

Rigtig mange firmaer, der producerer kakao, der senere bliver til chokolade, kalder deres kakao , men det er den faktisk ikke, for de rister deres bønner for at sparer tid og penge og der kan temperaturen ryge over 42 grader.

 

Pachamama Kakao er rå cacao af kvaliteten ceremoniel kakao. Se ovenfor. 


Hvordan fremstilles Pachamama Kakao?

Ceremoniel kakao fremstiller ved manuel håndkraft og er en yderst avanceret proces, der kræver nærvær, tid og kærlighed.

Det er min store fornøjelse, at jeg har set alle led i produktionen og vil dele den med dig her

1. Kakaofrugten samles ind når den er moden og klar til at blive høstet. Pachamama Kakao høstes en gang om året mellem april og september. 

2. Kakaofrugten åbnes og den sødeste duft møder din næse. Alle bønnerne og deres frugtkød tages ud af skallerne og kommes ned i store spande

3. De friske kakaobønnerne med frugtkør kommes ned i store kar. Det er her fermenteringsprocessen starter. Der tilsættes ikke noget til denne proces. Der røres grundigt og ofte i karrene og holdes skarpt øje med hele processen så temperaturen ikke overstiger 42 grader. Dette tager 2-4 dage.

4. Når den helt rette temperatur på fermenteringen er nået tages kakaobønnerne op af karrene og lægges ud på store duge til tørring i solen.

Blog: Det er fermenteringen der giver kakao sin smag

5. De tørrede bønner koldpresses således kakaosmør og den rene kakaomasse bliver skilt ad.

6. Herefter samles den rene kakaomasse, der ny kaldes kakaolikør, i blokke som vi hos Pachamama Kakao, hugger ud til dig, med stor respekt, i lækre stykker, perfekt til en kop kakao.

Hvor meget Kakao skal jeg bruge til en kop? 

Vi anbefaler 25-30 g Pachamama Kakao til en kop.
Dette er en anbefaling og et udgangspunkt. 
Hvis du aldrig har prøvet ceremoniel kakao før, kan du starte med lidt mindre, hvis du gerne vil sidde i dyb ceremoni og gå dybt kan du med fordel bruge lidt mere. 

Til Ceremoni kan bruges 40g kakao. 

Hvordan forbereder jeg min kop Pachamama Kakao med lækker skum på toppen? 

Du kan lave din Pachamama Kakao præcis som du bedst kan lide det.

Læs: Min yndlings opskrift på en lækker kop Pachamama Kakao

Her finder du også ideer og forslag til, hvilke krydderier, du kan lege med og også, hvordan du kan tilføje andre superfoods i din kakao kop.

Hvad skal jeg bruge at blande min kakao med?

Vi anbefaler havremælk. Den er meget smagsneutral og giver en rigtig god skum. Du kan også bruge vand eller rismælk. 

Bruger du mandelmælk bliver kakaoen tykkere - dette er en smagssag

Vi anbefaler ikke at bruge komælk. 


Hvorfor sælges Pachamama Kakao i stykker og ikke i pulver?

Pachamama Kakao kommer i mindre rå stykker, der allesammen er udhugget fra en større blok. Dette er valgt, for at give dig den mest autentiske moder jord oplevelse. 

Pachamama Kakao er forbindelse til moder jord og det får man bedst, hvis man rent faktisk kan se, former og farver i kakaoen - i moder jord - og ikke blot noget pulver, der på forhånd er gjort klar.

Der udover er kakaopulver ikke nær så næringsrigt som den rene kakaopasta, Pachamama Kakao er. 

Er der koffein i kakao? 

Den let opkvikkende effekt i kakao, skyldes ikke, at der er koffein i kakao. Effekt kommer af alkaloidet Theobromin, der er i familie med koffein. 

Theobromin stimulerer blodkredsløbet ved at afslappe glat muskulatur, hvilket øger blodgennemstrømningen i hele kroppen - og hjernen og giver en mild varme og let opkvikkende effekt i hele kroppen, der dog ikke er til at sammenligne med koffein.

 

Kan jeg drikke Ceremoniel cacao når jeg er gravid / ammer? 

Vi har haft mange kunder, der har drukket Pachamama Kakao imens de både var gravide og ammende og de har synes det var dejligt. 

Når det er sagt, kan vi som firma ikke rådgive om, hvad der er sikkert eller trygt for dig at gøre gennem din graviditet eller ammeperiode. 

I alle tilfælde vil vi altid opfordre til, at du mærker efter og virkelig ærer dine grænser og kakaoen.

Hvis du mærker eller har fået at vide, at det er trygt og godt for dig at drikke kakao er vi meget sikre på, at Pachamama Kakao er præcis af den kvalitet, der sikrer, at du kan benytte den gennem denne overgang af dit liv. Pachamama Kakao overholde alle regler og regulativer i forhold til cadmium og tungmetaller. 

 

Hvad er holdbarheden på en Pachamama Kakao pose? 

En pose Pachamama Kakao med 500g giver ca 20 kopper kakao og den kan holde sig i et år.
Opbevar din kakao et en pose eller beholder, der lukker tæt og sørg for, at kakaoen står et tørt og køligt sted. 

 

Cadmium indhold

Ceremonial Kakao indeholder 0.41 mg. cadmium per kg. Cadmium forefindes i jorden og kan derfor forekomme i kakaobønnen. I sydamerika er der mere cadmium i jorden og derfor holdes der, på alle kakaoplantager stærkt øje med og måles ofte indholdet af cadmium i jorden. Dette gøres af ingeniører, der er uddannet til netop dette og som samarbejder med og vejleder, de enkelte familier, der dyrker kakao.

EU lovgivningen satte fra januar 2019 grænsen til max 0.80 mg ved chokolade med højt kakaoindhold.

 

PACHAMAMA KAKAO: KAKAO CEREMONI-SPØRGSMÅL 

Hvordan holder jeg min egen kakao ceremoni? 

Læs mere om, hvordan du kan lave din egen kakao ceremoni her 

Det er virkelig vigtigt at understrege, at der ikke er noget rigtigt eller forkert. En ceremoni er en stund, hvor man fokuserer energi omkring en bestemt intention. Jo bedre du er til det, jo mere kan du leve store dele af dit liv i ceremoni. 

 

Kan jeg holde en ceremoni for andre uden at have gjort det før? 

Det kan du. Der er ikke noget du kan gøre forkert.

Der er nogle rammer der kan være gode at sætte inden. Jeg håber du vil finde inspiration her

Jeg er en travl kvinde og mine børn har stor prioritet, hvordan får jeg plads til min Pachamama Kakao kop? 

Al information omkring kakao ceremoni er anbefalinger og slet ikke retningslinjer. Vores intention er, at du med Pachamama Kakao får et værktøj, hvor du, meget hurtigt, kan mærke dig selv, komme tilbage til en følelse af balance og for hvert sip mærke nydelse, nærvær og "at blive fyldt op".

Dette kan gøres i bevægelse eller siddende. Vi er så klar over, hvor meget det kræver at være kvinde, mor og skaber i denne verden. Vi ærer dig.

Det vigtigste du kan tage med er, at Pachamama Kakao ikke sætter nogle regler, men mere skaber rum. Rum til at du har mere plads inde i dig så du oplever, at der også er mere plads uden for dig. 

 

PACHAMAMA KAKAO: FORSENDELSE-SPØRGSMÅL

Er det muligt at hente kakaoen eller skal den sendes? 

Vi tilbyder i øjeblikket kun at sende kakaoen. 

 

PACHAMAMA KAKAO: ENGROS-SPØRGSMÅL

Hvordan bliver jeg Pachamama Kakao forhandler? 

Kontakt Sophia via denne kontaktformular