Kakao for nydelse, vitalitet og balance i din moderne hverdag

Hos Pachamama Kakao tror vi på, at når en kvinde har det godt, har alle omkring hende det også godt. (Hvis du er mand og læser dette, betyder dette ikke, at Pachamama Kakao ikke er for dig, læs hvorfor, tre afsnit længere nede) 

Den effekt vil vi gerne være med til at sprede i verden.

Vi arbejder for at skabe dybere forbindelse mellem moder jord (Pachamama) og kvinder. Vi tror på at den forbindelse er vigtig i en moderne hverdag, hvor vi ofte har så travlt, at vi glemmer, hvem vi egentlig er.

Vi ønsker, at så mange kvinder som muligt, ved at drikke Pachamama Kakao vil føle sig holdt, set og hørt - og vil leve med en følelse af, altid at have hjælp og et håndgribeligt værktøj til nydelse, vitalitet og kontakt ved hånden, når der er brug for det.

OBS: dette betyder dog ikke, at mænd ikke kan drikke Pachamama Kakao (!) 
Vores primære fokus er kvinder, men vi ved, at det er lige så vigtigt at mænd næres, vitaliseres og føler sig holdte - og vi elsker at også flere og flere mænd nyder Pachamama Kakao.  

En investering i at have det godt

Pachamama Kakao giver kvinder et anker, der er super simpelt og samtidig næringsrigt og lækkert.

Det er blot at lave en lækker kop kakao og tillade Pachamama at fylde alle celler i kroppen.

Det behøver ikke være kompliceret at drikke kakao. 

Pachamama Kakao er en investering, for kvinder, der vil have kontakt med deres indre visdom og skabekraft og som samtidig lever i en moderne hverdag og verden - med mange opgaver, forpligtelser og roller.

Blog: Fra før til Solstråle: Det hele startede med at jeg ville give kvinder et værktøj for nydelse, vitalitet og balance

Kakao i verdensklasse

Pachamama Kakao er ren rå Criollo kakao. Criollo kakaobønnen menes at være den oprindelige kakaobønne.

Den vokser på pachamama i Valle del Río (Apurimac, Ene y Mantaro) i provinsen Satipo, Peru der ligger i mellem Andes og Amazonas, i 13-1900m højde.

Her dyrkes udelukkende økologisk landbrug i natur, hvor store dele af den oprindelige flora og fauna er bevaret.

Kakaofrugterne dyrkes i plantager, der ligger op af andre frugtplantager, hvilket gør jorden rig og næret.

Området udmærket sig ved at grænse op til Andes bjergkæden modsat mange andre kakaoplantager, der ligger længere inde i "La Selva", Amazonas. .

Beliggenheden kan smages i kakaoen. Pachamama Kakao præsenterer sig med en dybde, uden at være bitter, som Andes bjergene og en blød, feminin og lidt mystisk note, som Amazonas.

Dyrket af mennesker med en stærk historie

Pachamama Kakao dyrkes, høstes og pakkes i et community bestående af 80 familier. Hver familie ejer deres egen plantage og har allesammen startet deres kakaoproduktion helt fra bunden ved selv, at plante kakaofrø og passe platerne til de var klar til at kunne høstes.

Mange i landsbyen er flygtninge eller efterkommere af flygtninge fra de massakre, der fandt sted mod farmere og det oprindelige folk i Ayacucho provinsen i 80´erne i Peru. 

Mange slog sig ned som farmere i Satipo provinsen og her mange år efter har de fleste lykkedes med af dyrke kakaoplantager, således deres familier kan leve godt og de kan forsætte deres folks kultur med at dyrke Pachamama.

Blog: 80 familier dyrker Pachamama Kakao | En stærk del af Perus historie

Produktion med hånden på hjertet

Criollo bønnerne høstes en gang om året. Startende i april og frem til august/september. 

Kakaofrugterne samles ind og pulpen under den tykke ydre skal på kakaofrugten fermenteres over 2-3 dage. 

Når kakaobønnerne er tørrede i solen, pilles skallen af og kakaobønnerne males til en pasta.

Herefter hugges kakaomassen op i mindre stykker, således kakaoens struktur og enormt smukke formationer er bevaret. 

Kakaoen pakkes og forsejlet af farmerne i Peru og sendes til os og dig, der nyder Pachamama Kakao. 

Hele processen styres og håndteres manuelt, hvilket blandt andet er med til at vi kan kalde Pachamama Kakao for ceremoniel kakao. 

Blog: Hvad er ceremoniel kakao?

Vi er meget glade for at kunne tilbyde dig et kakao-produkt der er rent, autentisk og med et ønske om at skabe kontakt mellem moder jord og dig.