Hvad er Ceremoniel Kakao?

Hvad er Ceremoniel Kakao?

Ceremoniel Kakao har ramt Danmark og store dele af verden som et powerfuldt værktøj til at holde benene på jorden i en verden der er i forandring. 

Kakao i sig selv har så mange gode egenskaber, at der ikke er noget at sige til, at netop denne superfood kalder på flere og flere. 
Information omkring kakaoens egenskaber vil jeg gemme til en anden artikel, for i dag vil jeg gerne fokuserer på, hvad Ceremoniel Kakao egentlig er.

Ceremoniel Kakao, er kakao, der er mere end bare god i ceremoni-sammenhæng

Ordet ceremoniel bruges i flæng om kakao, men ikke mange ved hvorfor eller hvad, der gør en kakao ceremoniel 

I daglig tale bruges ceremoniel som en betegnelse for en kakao, der er god og oftest ligger der en underforstået betydning om, at kakaoen er ekstra god til ceremonier og har en god energi. 

Længslen efter, at få kontakt til det, der er større lader mange blive tiltrukket af kakao, og ordet ceremoniel kakao kan derfor virke som den godkendelse vi søger, for at finde "en god kakao", der kan hjælpe os i ceremoni og kontakt med vores indre og det, der - netop er større 

Men det er mere end det

Før, at en kakao kan kaldes ceremoniel, er der forskellige krav, der skal være opfyldt.  

Ordet ceremoniel henviser ikke til, at der er en særlig god energi i kakaoen eller at den er ekstra god til ceremonier. 

Det kan sagtens være tilfældet, men det er ikke dét, der gør kakaoen ceremoniel.  

For at kunne vurdere om en kakao reelt set er ceremoniel, må vi tilbage til der, hvor kakaoen dyrkes, gror, høstes og håndteres - inden du står med den i hænderne. 

Så, hvordan vurderer du, om en kakao er ceremoniel?

Når vi vurdere om en kakao er ceremoniel er det vigtigt at vide, at der endnu ikke findes en officiel instans eller organisation, der klassificere kakao ceremoniel. 

Uofficielt er der dog enighed om, at visse krav skal være opfyldt for at kakao kan kaldes ceremoniel kakao.

Kravene til ceremoniel kakao er 

  • Kakaoen skal være dyrket økologisk og af typen Criollo

  • Alt håndtering af kakaoen skal foregå manuel. Det vil sige ingen industrimaskiner anvendes. 

  • Kakaobønnerne skal komme fra små landbrug. Kakao fra stor-industri kan ikke kaldes ceremoniel kakao. 

  • Bæredygtig dyrkning. Jorden bruges og dyrkes på en måde, hvor jorden næres og ikke udtæres og folkene, der dyrker jorden, respekteres

  • Kakaobønnerne tørres i solen. Dette modsat i mange chokoladevirksomheder, hvor bønnerne overristet på maskiner, hvorefter den brændte smag kompenseres og skjules ved at tilføje sukker og andre kunstige smagsstoffer. 
    Herefter males de til kakaomasse, hvor der hverken tilføjes eller fjernes noget fra kakaoen. 

Betegnelsen ceremoniel kakao bygger således alene på en uofficiel fælles forståelse, i kakaoindustrien om, hvad der adskiller denne type kakao fra andre typer kakao og chokolade - og har ikke noget med selve den energetiske del af kakaoen at gøre. 

Når det er sagt, er Ceremoniel kakao et meget rent produkt, der ofte vil have en høj energi, fordi det er blevet håndteret på den måde det er - og som derfor egner sig fortræffeligt til for eksempel en kakao ceremoni eller til at åbne hjertet, som kakaoen blandt andet er kendt for at kunne. 

 

Tilbage til blog