Hvem dyrker Pachamama Kakao? Perus historie i en kakao-skal

Hvem dyrker Pachamama Kakao? Perus historie i en kakao-skal

Pachamama Kakao dyrkes, høstes og pakkes i et community bestående af 80 familier. Hver familie ejer deres egen plantage og har allesammen startet deres egen kakaoproduktionen helt fra bunden, ved selv at plante kakaofrø og passe planterne til de er klar til at kunne høstes. 

Alle i communities ejer deres eget hus og plantage. Nogle familier består af mand, kvinde og børn, hvor enten den ene elle begge voksne arbejder i plantagerne. Der er også enlige kvinder, der har deres egen plantage og forsørger deres børn selv. 

Hver farmer er ene ansvarlig for deres plantage. Det vil sige, de selv står for alt i processen; lige fra at passe og pleje kakaotræerne og jorden frem til høst - til selve høsten og håndteringen af kakaobønnerne efter høsten. 

En stærk del af Perus historie

I 1980´erne var der terrorisme i Peru.

Massakre blev udført i store dele af Ayacucho provinsen, af en uafhængige guerillagruppe, der forsøgte af hverve farmere til deres milits for at vælte regeringen.

Farmerne var og er meget forbundet med deres jord, Pachamama og derfor så terroristerne dem som lette ofre og mulige kæmpere til deres uafhængige oprørsgruppe.  

Når farmerne nægtede at opgive deres land, - så slog terroristerne dem brutalt ihjel. Mange tusind mennesker døde i disse massakre, og endnu flere måtte flygte.

Farmerne der dyrker Pachamama Kakao er flygtninge eller efterkommere af flygtninge fra disse massakre.

De udvandrede fra Ayacucho provinsen og tog både syd og nord over for at finde et sted, hvor de kunne overleve og leve i fred.

Mange slog sig ned som farmere i Satipo provinsen og her mange år efter har de fleste lykkedes med af dyrke kakaoplantager, således deres familier kan leve godt og de kan forsætte deres folks kultur med at dyrke Pachamama.

Ren linje fra Peru til Danmark 

Vi har direkte kontakt med vores farmere og communitiet i Peru. Pachamama Kakao dyrkes, høstes og pakkes i Peru og sendes herefter til Danmark. Dette giver et så rent produkt, med så få mellemled som muligt - og stor transparens for dig som forbruger. 

Tilbage til blog