Hvorfor ser nogle kakaostykker anerledes ud?

Hvorfor ser nogle kakaostykker anerledes ud?

Hvis du finder kakaostykker i dine Pachamama Kakao poser, der ikke har lag og er mørke i midten, men som er mere lyse, luftige og måske endda boblede, så kan det være, at den pose har fået varme.

Det har jeg erfaret at nogle af poserne, fra det batch der kom i april og maj, har fået.

Når kakao, der har været korrekt tempereret udsættes for højere temperaturer (vi snakker ikke vildt høj varme, men blot mere varme end stuetemperatur) så sker, der det, der kaldes Fat Blooming.

Fat Blomming - et begreb i kakao- og chokoladeverdenen der er godt at kende til

Fat-blooming henviser til, når fedtet i kakaoen, hvis temperaturen omkring kakaoen stiger, skiller fra de andre komponenter i kakaoen og søger mod overfladen. Når temperaturen omkring kakaoen igen falder, ses kakaoen bleg på overfladen, mere lys i midten og måske luftig eller boblet inden i.

Det er ikke noget, der forringer kakaoens kvalitet.

Det gør den bare ikke særlig pæn at se på.

Og du skal selvfølgelig vide hvorfor, hvis du finder dine Pachamama Kakao stykker i et andet udtryk “end vi er vandt til”

Kommer Pachamama Kakao til at se sådan du fremover?

Vi har ikke tidligere oplevet, at poserne har fået for meget varme eller at kakaostykkerne har præsenteret sig med tydelig Fat-blooming. 

At nogle af poserne så alligevel har fået det, er formegentlig sket under undersøgelser i og ved transport til fly i lufthavnen. Det var exceptionelt varmt i Lima i april/maj. Og selvom alle paller er pakket ind i termo-sølv-tæpper er det alligevel sket.

Lige præcis det sted i processen, hvor kakaoen står i lufthaven og skal sendes afsted, er det sted, i hele processen fra kakaofrugt til færdig kakao, som jeg har mindst kontrol over.

Vi lærer hele tiden, hvor vi skal være opmærksomme og vi arbejder allerede på, hvordan vi uanset, hvor varmt det er i Lima og hvilken årstid vi sender, vil undgå dette, således dette ikke vil ske igen. 

Tilbage til blog