Forårsjævndøgn I Lys, liv og Ny Begyndelse

Forårsjævndøgn I Lys, liv og Ny Begyndelse

Ved Forårsjævndøgn d 20. marts er nat og dag lige lange. En form for perfekt ligevægt.
Mørk og lys, maskulin og feminin, indre og ydre, er i balance.
 

Det tipper dog hurtigt til den ene side igen og vi ser, at dagene bliver længere end nætterne, for allerede d. 21. marts vender det.

Pachamama bliver levende og Solen tager til i styrke.

For Kelterne fejres forårsjævndøgn som den første dag i foråret!

Forårsjævndøgn er samtidig starten på det astrologiske nytår, da det falder sammen med starten på vædderens måned, der er det første tegn i stjernetegnsrækken og starten på en helt ny astrologisk årscyklus. 

Der er med andre ord ny begyndelse over hele linjen i disse dage. 

 

En fejring af fertilitet og moder jords frugtbarhed

Ostara kaldes forårsjævndøgn også. 
Overgangen har fået sit navn efter den germanske gudinde, Eostre/Ostara, som traditionelt blev hædret i april måned med festivaler og festivitasser.

Her fejredes frugtbarhed, fornyelse og genfødsel.

Det var fra Eostre, at den kristne fejring af påsken udviklede sig, og faktisk navngivningen af ​​hormonet Eostrogen, der er afgørende for kvinders fertilitet.

Gudinden Ostara har skuldrene og hovedet af en hare.

Det er så utrolig interessant og givende at vide, hvor de Helligedage vi fejrer kommer fra. Oprindeligt kommer de fleste fra overgange i naturen, markeret med udgangspunkt i samarbejde, fejring, taknemmelighed og kontakt med moder jord. 

Vi kan vælge at inkludere disse markeringer af moder jords overgange i vores moderne hverdag, på en måde, der passer til den tid vi lever i nu. 

Vi kan gøre det så småt eller stort som vi ønsker.
Vi kan lade os inspirerer og influere af den kraft og energi, som disse overgange er fulde af - gøre det til vores egen - og fra den kontakt komme i kontakt med egenskaber i os selv, vi måske ikke tidligere har adgang til eller helt har glemt. 


Ny begyndelse. Hvad betyder det egentlig? 

Ofte når vi tænker ny begyndelse, kan vi tænke at alt gammelt falder fra og ALT står nyt eller bør være nyt. 

Jeg tror det er vigtigt at se ny begyndelse, som en overgang i sig selv, hvor vi opøver vores villighed til at se, hvor vi holder fast i det, der er gammel og udtjent og styrker vores mod til at være med det nye vi måske endnu ikke kan se.

For det nye står ikke altid helt klart.

Selvom der er sket et skifte, er det ikke ensbetydende med at klarheden er total - ofte vil det være lige det modsatte. 

En hver ny begyndelse kræver et slip af det vi kender og en lænen ind i noget vi ikke kender, endnu. Det er en navigering, hvor vi må bero os på tillid og kontakt til vores indre styresystem, for vi er først ved at gøre det ydre landskab kendt og trygt at være i. 

Ny begyndelse er ofte forbundet med håb og glæde og vi kan glemme at det også kan være forbundet med forvirring og vaklen. 

Vi kan se det som den nye mor, der netop har født sit barn og sig selv som mor. 
En nye begyndelse er initieret, men der går dage, uger, måneder - hvor den nye begyndelse rodfæster sig til noget, der føles kendt og trygt at være i. 

Og sådan er det også med den nye begyndelse vi oplever og kan tappe ind i i forbindelse med forårsjævndøgn. Alt sker ikke over natten, men vi kan glædes og fejre lyset, frugtbarheden, der er synlig overalt i naturen og mærke ind i og give plads til de bobler af forandring, der stiger til overfladen inden i. Vel vidende, at vi altid er guidet indefra, hvis vi tør lytte. 


Hvordan ser jævndøgnsfejring ud for dig? 

NøgleordFrugtbarhed, fertilitet, balance, feminin, maskulin, forår

Lav et alter, tilbring tid i naturen. Elsk med ham eller hende du elsker, at elske med.
Omgiv dig med en følelse og energi af frugtbarhed, forår, ny begyndelse og lys. Hvordan ser sådan en markering ud for dig? Intet er rigtigt, intet er forkert.

Lad dig guide af Forårsjævndøgns energien og lad alle dine celler vækkes til forårets og lysets fertilitet.

 

Tilbage til blog