Solhverv | en fejring af lys | hvad brænder dit lys for?

Solhverv | en fejring af lys | hvad brænder dit lys for?

Solhverv er en fejring af lys.

Her på den nordlige halvkugle fejrer vi det ydre lys og de lange lyse nætter og på den sydlige halvkugle fejres det indre.

Solhverv markerer en overgang, fra en tilstand til en anden og skaber en portal, hvor nye intentioner kan næres af lysets kraft.

Sommer-solhverv handler om det bevidste maskuline

For Q´ero indianerne i Andes, Peru repræsenterer Solen det bevidste maskuline i kroppen og er centraliseret omkring hjertet og brystet.

Det Bevidste Maskuline er evnen til at handle, sætte grænser og modet til at stå i sit eget centrum - og lede derfra - præcis som solen gør, hver dag.

I dette perspektiv, bliver Midsommer en særlig kraftfuld tid, at tjekke op på, om vi lever på den måde vi ønsker og om vi giver næring til det vi gerne vil skabe - og et tjek ind med, hvordan vi handler os selv ud.

 

En knap synlig forandring, der er til at tage at føle på

Fra Midsommer og langt ind i sensommeren er det næsten usynligt på himlen, at dagene bliver kortere. Solen står forsat med stor kraft, højt på himlen og det kan føles som om energien står helt stille:

Hvordan forbliver vi bevægelige i en energi, der er så udadvendt og aktiv og som samtidig ikke rigtig rykker nogle steder?

Sommer-solhverv, lige som vinter-solhverv inviterer os til at stå i et spændingsfelt, hvor vi hverken skal handle helt overilet (sommer) eller gå helt i stå (vinter), men vide, at vi er nok, bare fordi vi er og kultivere det, der er i os og omkring os fra et sted af tillid og tilladelse.

Fejr solhverv på en måde, der giver mening for dig, måske med en kop Pachamama kakao og vær nysgerrig på, hvad der forlader dig og hvad der kommer ind uden at dømme eller ville forstå.

Lad Pachamama bærer dine bare tæer i græsset og solen kysse dine smukke kinder. Du er holdt og guidet og så elsket får det strålende lys, der er DIG.

 

Forslag til reflektion med en kop Pachamama Kakao

  • hvad brænder min Sol brænder for?

  • hvad er mine unikke gaver?

  • hvordan udtrykker jeg dem i den fysiske verden? Er der noget der skal justeres? Kæmper jeg? Er jeg passiv? Hvad er min nye balance?

  • hvordan kan jeg inviterer mere tillid og tilladelse ind? 

 

 

Tilbage til blog