Hvad er "Single Estate" ceremoniel kakao

Hvad er "Single Estate" ceremoniel kakao

At Pachamama Kakao er “Single Estate” betyder, at bønnerne, der bruges til Pachamama kakao er fra én sort kakao, der høstes ét sted.

Pachamama Kakao dyrkes alene på Criollo kakaobønnen.
Kakaobønnerne vokser på pachamama (moder jord) i Valle del Río (Apurimac, Ene y Mantaro) i provinsen Satipo, Peru, der ligger i mellem Andes og Amazonas, i 13-1900m højde.

Her dyrkes udelukkende økologisk landbrug i natur, hvor store dele af den oprindelige flora og fauna er bevaret.


Pachamama Kakao dyrkes i et samarbejde mellem 80 familier

Pachamama Kakao dyrkes, høstes og pakkes i et community bestående af 80 familier.

En af disse familier er Vanilda, der har sin egen plantage, som hun dyrker og arbejder i hver dag.Hver familie ejer deres egen plantage og har allesammen startet deres kakaoproduktion helt fra bunden, ved selv at plante kakaofrø og passe platerne til de er klar at kunne høstes.

Vanilda har haft sin plantage i syv år. Nogle gange arbejder hun alene og andre gange arbejder hun med hjælp fra sine tre børn. Nogle gange hjælper hendes mand også til. Vanilda er en del af Asháninka, en oprindelige stamme i Peru.


Single estate ceremoniel kakao høstes en gang om året

Criollo bønnerne høstes en gang om året. Startende i april og frem til september.
Dette er specielt for ceremoniel kakao. Andre kakaosorter og kakao til andre formål høstes igennem hele året, fordi træerne hele tiden bliver modificerede således de hele tiden har knopper på, der kan blomstre og producerer frugter. 

Til september, inden høsten slutter tager jeg tilbage til Peru og besøger plantagerne, familierne og produktionen og jeg glæder mig til at dele det hele med jer 🤎

Tilbage til blog