Hverdags-ceremonier kan støtte din indre kontakt

Hverdags-ceremonier kan støtte din indre kontakt

Ceremoni i forbindelse med ny- og fuldmåne er mere og mere italesat og mange tilbyder cirkler og rum, hvor man kan mødes i ceremoni i forbindelse med månen.

Det er smukt og en rigtig god mulighed for at forbinde sig med den cyklus moder jord og månen giver os

Vi bliver mindet om, at vi med månen bevæger os fra en energi, der starter i mørket, ved nymånen, hvor alt skabes og bevæger os mod lyset, udad, til fuldmånen; Kulmination, peak, forløsning. Hvorefter energien igen bevæger sig indad og en ny cyklus starter.  

I mine øjne er ceremoni dog ikke kun for og med månen. Alt i os og omkring os har cyklusser og mærkedage vi kan forbinde os med.


Hvad er en ceremoni?

En ceremoni er et rum, vi træder ind i med en bestemt intention og fokus.

I dette rum bliver en ceremoni mulig i selv de de mindste og mest hverdagsagtige momenter.

At sidde i ceremoni er altså at sidde i et rum, holdt af en intention og et nærvær.

Måske du har siddet i ceremoni med kakao og oplevet, den magi den kan hjælpe med at faciliterer.

Sådan kan vi inkluderer forskellige redskaber og facilitatorer i vores ceremoni, der forstærke muligheden for at gå på opdagelse i vores intention.


Ceremoniel kakao, er ikke kun til faciliterede ceremonier og ritualer

En ceremoni har ikke nogen bestemt dagsorden. I en ceremoni kan mange elementer inkluderes og tilføjes som de opstår.

Et ritual der i mod har en fast struktur og faste elementer inkluderes. Der er ikke på samme måde lagt op til den frie struktur som en ceremoni giver mulighed for.

Ceremoniel kakao er blevet anvendt i ceremonier igennem årtusinder. Kakaoen og dens egenskab af at kunne åbne hjertet, øge fokus og skabe forbindelse til kroppen gør den til en virkelig dejlig allieret i ceremoni.

Dette er dog ikke at forveksle med, at ceremoniel kakao kun kan bruges i opsatte ceremonier, med store malaer, krystaller, trommer, space holdere og cirkel-magi.

Ordet ceremoniel kakao henviser til kvaliteten af kakaoen og ikke så meget dens anvendelse.

Dermed ikke sagt, at facilliterede kakaoceremonier ikke er vidunderlige og vigtige. For det er de. Jeg vil blot give dig frihed til at gøre ceremonier til noget du kan gøre alle steder, til alle tider - som det passer til dig, der hvor du er i dit liv nu, fordi jeg tror på, at vi har brug for at skabe de her små rum af kontakt, for at kunne leve fra nydelse og vitalitet. 


Træd ind i dit ceremonielle rum

Taler vi om et ceremonielt rum, kan vi altså beskrive det som et rum, hvor vi er tilstede med en intention og et nærvær.

På den måde kan vi gøre opvasken, elskov, en cykeltur og vores Pachamama Kakao kop til små ceremonier.

Det spændende i dette er, at de selv samme ting lige så godt kan være og opleves som alt andet - det hele handler om vores nærvær og intention.


Hvordan kan du skabe små ceremonielle rum for dig i din hverdag og som passer til den virkelighed du lever i?

Udvælg et ellet to områder i dit liv, du vil fokuserer på.

Sæt en intention om morgenen og tjek ind med den i løbet af dagen. 

Leg med det og slå ikke dig selv i hovedet når du mister fokus.

Det er altsammen en til vending og en justering i vores nervesystem til nærvær - noget vi i denne moderne hverdag skal huske igen og igen. 

Et kodeord er, at tage udgangspunkt i det liv du lever nu. Ikke det, der trender på instagram, men som ægte passer til dig, den du er, der der vil bringe dig mere nydelse og vitalitet og som spejler den virkelighed du lever. 

 

 

Tilbage til blog