Kakao | Naturens lykkepille & sundheds-booster?

Kakao | Naturens lykkepille & sundheds-booster?

Hvis du har drukket Pachamama Kakao, eller smagt anden 100% kakao, så har du også oplevet den velvære og "feel-good" fornemmelse kakao giver i kroppen omkring 20 min efter du har taget din første sip eller bid.

Måske har du oplevet at blive mere afslappet, en særlig ro og følelse af overskud og fokus kommer over dig? Måske du har en oplevelse af en "natural high" flyde gennem kroppen? 

Disse oplevelser med kakaoen skyldes de, videnskabeligt beviste, såkaldte "bliss chemicals" som ren kakao indeholder en lang række af. 

Herneden for har jeg listet nogle af dem op, således du har en let oversigt over, hvilke både sundheds- og humørfremmende stoffer du beriger din krop og din hjerne med, ved at drikke kakao. 

 

Hvordan påvirker kakao hjernen og kroppen? 

Anandamid:  
Ordet ananda betyder på sanskrit: bliss, nydelse, glæde, og er kendt som kakaos naturlige "Bliss chemical" fordi det frigives når vi har det godt. 

Anandamide (eller n-arachidonoylethanolamine) er en neurotransmitter som findes naturligt i den menneskelige hjerne - og i kakao - som de to eneste steder. Er det ikke sejt? 

Anandamid er et cannabinoid (ligesom THC i cannabis) og kan derfor kaldes kroppens egen cannabis. Målet for anadamid er hjernen og kroppens cannabisreceptorer, men hvor cannabis påvirker hele hjernen påvirker kakao kun dele af hjerne og er med til at give et "naturligt high" og følelse af eufori. 

Kakao indeholder også to genoptagelses inhibitorer for anandamid: N-linoleoylethanolamin og N-oleolethanolamine, som kobler sig på hjernens receptorer og forhindre, at anandamid bliver nedbrudt hvorved, "bliss følelsen" forlænges. 

Phenylethylamin (PEA):
Kendt som "The Love Chemical". Når vi er glade eller forelskede stiger mængden af PEA i hjernen. Alkaloidet PEA aktiverer neurotransmittere i visse dele af hjernen, der styrker vores evne til koncentration og dermed fokus. PEA stimulerer nervesystemet til at producerer endorfiner, der udover at være kroppens naturlige smertelindring også giver en følelse af lyst, succes og energi. 

Theobromin:
At alkaloid, der afslapper glatmuskulatur. Dette medfører øget blodgennemstrømning i hele kroppen, også til hjernen.   

Magnesium:
Indgår i rigtig mange processer i kroppen. Alle celler i kroppen har brug for magnesium for at kunne fungere. Magnesium hjælper blandt andet fordøjelsen, virker på nervesystemet, hjernen og hjertet og er medvirkende i kroppens energiproduktion. Magnesium virker også på musklerne og hjælper dem med at slappe af. 

Serotonin:
En neurotransmitter, der modvirker stress, angst og depression og som fremmer følelsen af lykke, velvære. Kaldes også "The feel good chemical"

Tryptophan:
En aminosyre, der hjælper med at danne serotonin og som også indgår i produktionen af hormonet melatonin, der har stor betydning for vores søvn. 

Dopamin: 
Indgår i kroppens belønnings-system og giver ligeledes en følelse af lykke 

 

At drikke eller spise ren kakao er altså i sandhed en booster for både vores krop og vores hjerne. 

Hvis du lige vil prøve 100 % kakao af, kan du med fordel prøve vores pose med 100g Pachamama Kakao. I den har du ca 2-3 kopper kakao og kan få en fornemmelse af, alt det gode kakao har at give. 

Shop kakao nu

 

Tilbage til blog