Theobromin, Koffein og Ceremoniel kakao. Del I

Theobromin, Koffein og Ceremoniel kakao. Del I

Ofte bliver jeg spurgt om Pachamama Kakao indeholder koffein. 
Det korte svar er ja, der er koffein i ceremoniel kakao. Det lidt længere svar kommer nedenfor og det håber jeg vil give dig indsigt og viden, til endnu dybere kontakt med Pachamama Kakao og din krop.Hvor kommer den stimulerende effekt i ceremoniel kakao fra?

Ceremoniel kakao indeholder et primært stimulerende middel, theobromin, og et sekundært stimulerende middel, koffein.
 
Koffein, findes i større mængder i kaffe og te og i lavere koncentrationer i kakao. 

Theobromin findes i mindre mængde i grøn kaffe og te og i størst mængde i kakaoplanten. Faktisk er det netop Theobromin som kakao har fået sit videnskabelige navn fra; Theobroma cacao. Theobroma, betyder "gudernes mad" på græsk. 

Så hvordan forholder det sig egenlig?

 

Ceremoniel kakao, koffein og theobromin

Når det kommer til ceremoniel kakao, koffein og theobromin bør fokus ikke rettes på spørgesmålet om, om ceremoniel kakao indeholder det ene eller det andet men i højere grad rettes på deres indbyrdes forhold og virkning i kroppen.

Prøver foretaget på ceremoniel kakao som Pachamama kakao viser et indhold på mellem 6-10 gange så meget theobromin som koffein.

Sagt med andre ord, en kop Pachamama kakao, hvor der er brugt ca 30g kakao indeholder koffein svarende til en kop grøn te og et indhold af theobromin svarende til 10 chokoladebarer. 

Når der kan opstå forvirring imellem Theobromin og koffein kan det skyldes, at de tilhører samme molekylegruppe, bedre kendt som methylxanthiner og har en meget ens opbygning. 

Dette skal dog ikke forveksles med, at de har samme virkning i kroppen. Deres forskelligheder oplever vi i et hurtigt “high” med et brat fald når vi drikker kaffe og et mere rolig, centreret og længerevarende “løft” når vi drikke ceremoniel kakao. 

Ceremoniel kakao indeholder således koffein, men i mængde, der er så lille, at det er svært ikke at takke ja til en lækker kop, med alle de andre vidunderlige vitale fordele, Pachamama Kakao tilbyder. 

--------

I næste opslag om Theobromon, Koffein og Ceremoniel kakao deler jeg om theobromins virkning i kroppen, der giver svar på hvorfor ceremoniel kakao virker hjerteåbnende. 

Back to blog