Vild Kvinden | De Kvindelige Arketyper

Vild Kvinden | De Kvindelige Arketyper

Dette opslag er anden del af serien, De Kvindelige Arketyper. 
De kvindelige arketyper er Pigen, Skøgen, Vildkvinden, Moderen og Den Viise Kvinde. De er alle kvinder, der bor inde i os, og når vi kender dem, kan vi arbejde med dem og lade deres styrker, deres visdom og deres vitalitet nære os og hjælpe os. Ligeledes kan vi hele deres sår og nærer deres behov. 


En invitation til at tage kraften til dig 

Vild kvinden er den kvindelige arketype, der er fri og uafhængig i sine instinkter, behov og udlevelsen af kraften, der altid er til stede inden i.

Kraften, der skaber liv og kan ødelægge. 
Kraften, der ikke kan forklares, men som er grundlag for alt liv på jorden og der, ligesom passionens brændende ild, ikke kan eller vil tæmmes. 

Vild Kvinden minder os om, at vi er så meget mere end vi måske har fået fortalt og at vi har evnerne, hjælpen og mulighederne til at skabe vores egen virkelighed. 


En aktivering af vores unikke stemme 

Vild Kvinden er forbundet med vores stemme. Når vi bruger vores stemme aktiveres vores stemmebånd og vi tager op plads. 

Stemmebåndenes vibration aktiverer og åbner vores livmoder og livmoderhalsen, hvor kraften bor og dermed aktiveres. 

 

 

Foto: Illustation af vores stemmebånd og livmoder og livmoderhals, anatomisk set.

Det at bruge sin stemme, at give lyd fra sig kan altså åbne for en kontakt til kraften, men vil for mange i sig selv være grænseoverskridende. Til en start. 

Da jeg som jordemoder, holdte rum for en kvinde, sagde langt de fleste, i den mest intense del af fødslen, lige før barnet blev født og hun fødte sig selv som mor, "ej undskyld hvis jeg larmer" 

Der ligger altså meget forkertheds-følelse i det at bruge vores stemme. 

At være forbundet til kraften inden i betyder, at turde råbe, græde, skrige, grine.. uden at sige undskyld. Det betyder også, at vi må mærke, hvor vi er blevet lukket ned eller har lukket ned og herefter bruge vores mod til at gøre det trygt inden i igen. 

Det er en rejse.
I kontakten med Vild Kvinden lever vi i kontakt med naturen, vores indre og den ydre - vi står i vores centrum og hverken kan eller vil forklare, hvorfor vi mærker noget er rigtigt eller forkert.


Vildkvinden udfordre den moderne hverdag

At tillade Vild kvinden at være levende i os, kan være udfordrende, fordi den moderne verden er bange for hendes evner og mange har cellulær hukommelse om at blive gjort fortræd, ved at slippe hende fri. 

Lad ikke det stoppe dig.

Vild kvinden udfordrer den pæne pige, der gerne vil passe ind. En rolle mange af os har taget på os, for ikke at opleve smerten, der kan være forbundet med at være vild og fri. Vild kvinden vil gerne skabe forandring og vil aldrig sætte sin autonomi, nydelse og frihed over styr - for noget eller nogen som helst.

Vild Kvinden er forbundet med Hunulven, der på siden af sin alfa han, leder sin flok fuldstændig til stede i sin kraft og vidende om sin plads, evner og retning.

Det er en stor mundfuld, men jeg håber, at nedenstående spørgsmål vil hjælpe dig til en kontakt med din Indre Vild Kvinde således I kan gå i livet i et nært forhold og hun kan hjælpe dig med, at sætte de dele af dig fri, der før er blevet lukket ned. 

 

Spørgsmål til samtale med din Vild Kvinde

  • Hvor og hvordan mærker jeg kraften i mig? Hvordan får det mig til at føle?
  • Hvor holder jeg min stemme tilbage? Hvorfor?
  • Hvad er min lyd? 
  • Hvilke sår skal heales i mig, før jeg tør slippe min Vild Kvinde fri?
  • Hvad har jeg brug for i den proces?
  • Hvad ville min Vild Kvinde sige til mig, hvis hun stod foran mig?

 

 

Tillbaka till blogg