Pachamama Kakao

Når du møder Pachamama Kakao første gang vil du møde en feminin energi, der vækker alle dine sanser og kalder dig til stede, lige nu. 

Ceremoniel kakao har i årtusinder været brugt for sine både fysiologiske og spirituelle egenskaber som et værktøj til at skabe en kontakt til vores indre sandhed og en krop i vitalitet og balance. 
Pachamama Kakao er netop det værktøj.
En nærende kop, der åbner dit hjerte og faciliterer et rum for dig, inde i dig, hvor du kan gå på opdagelse og blive fyldt op. 
At en kakao er ceremoniel, henviser til, at kakaobønnerne er fermenterede over 4-7 dage, til en temperatur, der ikke overstiger 42 grader.
På den måde bibeholder kakaoen alle sine vitaminer, mineraler og energetiske egenskaber og vi, når vi drikker den vil mærke at vi bliver groundede, opløftede og centrerede. 
Pachamama Kakao er dyrket, høstet, fermenteret, tørret og malet til kakaomasse (kakao og kakaosmør adskilles) af farmere fra 50 familier, der allesammen bor i den sammen landsby. 
Afstanden mellem kakaofrugt og dig som køber er gjort så kort som mulig og din investering i Pachamama Kakao går direkte tilbage til farmerne, der i første omgang plukke kakaofrugten. 

Kakao Ceremoni

Når du drikker kakao, kan du gøre det på mange måder. 

En kakao ceremoni gør det muligt, at bruge kakaoens egenskaber til at give ekstra energi til et bestemt fokus, du gerne vil nære eller kultivere inde i dig. 
Det kunne være mere ro, indsigt omkring et nyt arbejde eller blot tilladelse af mere glæde. 
Du kan holde kakao ceremoni med dig selv eller i fællesskab med andre.
Essentielt er det, at du lader kakaoen guide dig og tillader hende at åbne dig - og ikke fokuserer for meget på, om der er en rigtig eller forkert form. 
Dit møde med Pachamama Kakao er helt unikt og derfra vokser, der en relation, som er helt som den skal være. 

Kakao fra moder jord 

Pachamama Kakao-frugterne er af typen Criollo.
Criollo bønnen menes at være den oprindelige kakaobønne. Den er sjælden og eksklusiv, fordi den ikke er manipuleret med og dermed kræver mere tid og pleje og ikke kan høstes så mange gange om året. 

Kakaoen vokser på pachamama (moder jord) i Satipo, der ligger i Amazonas, Peru, i 13-1900m højde.

Her gror criollo bønnerne på landbrug, der af den peruvianske myndighed er godkendt og klassificeret økologisk - i nærhed af andre frugter - hvilket giver jorden den mest optimale næring til kakaofrugterne.

Området grænser op til Andes bjergkæden, hvilket giver kakaoen en kraft, storhed og dybde fra netop Andesbjergene, men samtidig også en mystik, feminin finurlighed og levende bevægelighed fra Amazonas.