Pachamama Kakao

 

Pachamama Kakao er ren rå Criollo kakao fra Satipo i Peru.

Det er en plantemedicin brugt gennem årtusinder, først dateret tilbage til Maya indianerne i Mexico 2000 år før vores tidstegning. Her brugte de kakaoen i både medicinske, men også rituelle sammenhænge.

Pachamama Kakao er ceremoniel kakao. Hele kakaoen bønnen bruges til at lave den kakaomasse, der udgør Pachamama Kakao. Dette gør, at vibrationen i kakaoen bliver højere, fordi forarbejdningen er minimal og hele frugten er brugt.

Ceremoniel kakao, modsat mange andre plantemediciner, er ikke psykadelisk. Tværtimod skaber den et rum for dig, hvor du kan gå på opdagelse i dig selv, hvor i mod for eksempel ayahuasca, San Pedro og svampe nærmere overtager dig og tager dig med på rejse. 

Pachamama Kakao er derfor glimrende at bruge som redskab og støtte i meditation, ceremoni eller blot som dagligt værktøj til mere balance og sundhed. 

Tilbage til det oprindelige

Criollo bønnen menes at være den oprindelige kakaobønne. Denne er sjælden, da den er sværere at gro, kræver mere tid og ikke kan høstes så mange gange om året, som de typer af kakaobønnerne der bruges til andre former for kakao eller chokoladeprodukt.

Kakaoen vokser på pachamama (moder jord) i Satipo, der ligger i Amazonas, i midten af Peru, i 13-1900m højde.

Her gror criollo bønnerne på landbrug, der af den peruvianske myndighed er godkendt og klassificeret økologisk - i nærhed af andre frugter - hvilket giver jorden den mest optimale næring til kakaofrugterne.

Området grænser op til Andes bjergkæden, hvilket giver kakaoen en kraft, storhed og dybde fra netop Andesbjergene, men samtidig også en mystik, feminin finurlighed og levende bevægelighed fra Amazonas.

Den skal smages.

 

Bønderne, der dyrker kakaoen arbejder i familievirksomheder, der er samlet under et kooperativ.

Dette sikrer, at alle får god betaling og gode vilkår at arbejde under. Dette vægter vi højt hos Pachamamakakao.com. 

Afstanden mellem kakaofrugten i Peru og brugeren i Danmark er gjort så kort som mulig.

Pachamama kakao har en vigtig besked til kvinder, 
læs den HER