Ceremoniel Kakao har antioxidante superpowers

Ceremoniel Kakao har antioxidante superpowers

Når det nævnes, at kakao af kvaliteten ceremoniel har antioxidante superpowers, er det ikke bare flotte ord.

100% kakao er nemlig fyldt med polyphenoler, der er planteafledte antioxidanter af en bestemt kemisk struktur, kaldet flavanoler.

Hvad er antioxidanter?

Antioxidanter er kendt for deres evne til at reducerer oxidativt stress i kroppen. Oxidativt stress opstår, når der ved omdannelse af iltmolekyler dannes frie radikaler.

Frie radikaler er ustabile molekyler, der stjæler atomer fra andre molekyler i kroppen for selv at blive stabile. Dette fører til skade på kroppens celler og væv.

For mange frie radikaler og dermed stort oxidativt stress kan sættes i forbindelse med en lang række ubalancer og udvikling af forskellige sygdomme.


Hvordan hænger det sammen med ceremoniel kakao?

De polyfenoliske forbindelser i kakao virker antoxidante, fordi de har nok elektroner at give til de ustabile molekyler (fri radikaler), mens de fortsat selv forbliver stabile. Hermed neutraliseres effektivt de frie radikaler og der skabes et mere sundt miljø i hele kroppen.


Kakao er på toppen af ORAC-listen

Forskning placerer 100% kakao tæt på toppen af den såkaldte ORAC Score liste. The Oxygen Radical Absorbency Capacity.
Dette er en test af en fødevares samlede antioxidantkapacitet, eller hvor egnet den er som antioxidant.

Før kakao kommer kun krydderier som vi ville skulle spise i ustyrligt store mængder for antioxidant effekt og så Acai. Se billede.
Blåbær og hindbær som ellers er kendt som antioxidant bomber er op til 20 gange mindre effektive som antioxidanter end kakao.

Pachamama kakao er virkelig for nydelse, Vitalitet og kontakt i vores moderne hverdag 🤎

Tillbaka till blogg